Gang Up! (NL Review)

Game summary:

A game for 3 to 5 players

Playtime: about 30 minutes

Designer: Robin Keijzer, Paul van der Meer

Artist: Robin Keijzer

Publisher: HOT Games

Wat zit er in de doos/ Unboxing

41 Gangster cards

41 Influence cards

22 Crime cards

5 Status Trackers

1 overview card

A few examples of Gangster cards.

A few examples of Influence cards.

Dutch Review

Laten we gaan spelen

Gangs Up! is een spel van 3 tot 5 spelers en opnieuw uitgebracht met Nederlands en Engelse spelregels door HOT Games.


Eindelijk een keer een crime willen plegen? In Gang Up! is dit je kans! 

Kies gangsters uit om een succesvolle crime te plegen, lukt dit je? Dan krijg verdien je extra status, komt je status boven de 20 dan heb je gewonnen.


Gangs Up! Is een grappig spel en mag in het rijtje van fillers geplaatst worden. In Gangs Up! moet je m.b.v. Gangsters maar ook zeker gebruik maken van influence kaarten proberen om bijv. geld wit te wassen, autodiefstal, afpersen, matchfixing of misschien wel een drugssmokkel succes te laten worden. Voor bepaalde crimes moet je de juiste status of manpower hebben om een crime te kunnen plegen. Lukt dit, eventueel door samenwerken met andere spelers, dan kunnen jullie beide misschien wel succesvol worden om de 20 statuspunten te bereiken. Ben jij de eerste die dit lukt, dan ben jij het crimineel meesterbrein

 

De artwork in Gangs UP! is grappig gedaan en dat maakt het spel nog leuker om te spelen. Er zijn wel wat kleine verbeterpunten die ik graag zou zien en het spel nog leuker kunnen maken. Maar het is een vermakelijk spel voor je gameavond!

 

Ik wil HOT Games bedanken voor het mogen reviewen van dit spel!

English Review

Let’s get it to the table

Gangs Up! is a game of 3 to 5 players and re-released with Dutch and English rules by HOT Games.

Finally want to commit a crime? In Gang Up! is this your chance! Choose gangsters to commit a successful crime, can you do it? Then you earn extra status, if your status is over 20 then you have won.

 

Gangs Up! Is a funny game and can be ranked as a filler. In Gangs Up! you must use gangsters as well as influence cards to try to make a success of money laundering, car theft, extortion, matchfixing or maybe even drug smuggling.  For certain crimes you have to have the right status or manpower to be able to commit a crime. If this is successful, possibly through cooperation with other players, then both of you may be successful in achieving status points.In Gangs Up! you must use gangsters as well as influence cards to try to make a success of money laundering, car theft, extortion, matchfixing or maybe even drug smuggling.  For certain crimes you have to have the right status or manpower to be able to commit a crime.If this can be achieved, possibly through cooperation with other players, then both of you may be successful in earning more status points. If you are the first to achieve 20 status points, then you are the criminal mastermind.

The artwork in Gangs UP! is done in a funny way and that makes the game even more fun to play. There are some small improvements that I would like to see and that could make the game even more fun. But it is an entertaining game for your game night!

I would like to thank HOT Games for letting me review this game!

 

Final Conclusion & rating:

 

Weight: 1/5
Replayability: 🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲
My rating: 🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲

Write a comment

Comments: 0